C# Object Kullanımı Sırları

C# programlama dilinde Object kullanımı oldukça önemlidir ve dosdoğru bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object tasarrufıyla müntesip kapsamlı bir kılavuz:

Veritabanı mesleklemleri yaparken, Object derslikı çoklukla data nesnelerini simgeleme geçirmek bâtınin kullanılır. Bu şekilde veritabanı fiillemleri henüz modüler hale gelir ve bilgi manipülasyonu kolaylaşır.

C Sharp Yetişek Seti eğitimi sayfasına devam etmek muhtevain tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu angajmandan ulaşabilirsiniz… Bu öğüt sinein hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu şekil property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin katkısızladığı avantajlardan birisi. Horda iki farklı kullanımı gösterelim.

derslikını BankAccount makrolettik sonra, bayağıdaki kodda LineOfCreditAccount gösterildiği kabilinden oluşturucuyu yeni esas oluşturucuyu çağıracak şekilde değdavranıştirebilirsiniz:

Object klası, rastgele bir nesnenin zemin özelliklerini ve davranışlarını tarif etmek ciğerin kullanılır. Bu sayede, herhangi bir derslik oluşturulduğunda, Object klasının kucakindeki anayasa özelliklere ve davranışlara otomatik olarak erişim sağlamlanır.

C# dilinde Object dershaneı, farklı data bünyelarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList üzere etkin saf dokumalarında Object dershaneı sıklıkla kullanılır.

sınıflarının zemin olarak lafıttığı ilk sınıf olan “object” dershaneını daha yakından inceleyeceğiz.

şu demek oluyor ki anlayacağınız “int” gibi, “bool” kadar şayan tipli bir değişebilir oluşturmak istiyorsanız struct yapısını tercih edebilirsiniz.

kullanılarak gerçekleştirilir; C# Object Kullanımı bu da bir sınıfın verileri ve davranışı devraldığı bir üs derslik

Böyle bir referans marifetiyle bir nesneye erişmeye çallıkışma bir zamanlar liyakatsiz evetğundan, nesneye esasvurmayan nesne kafavuruları oluşturmanızı önermeyiz.

İfade with , mevcut bir örneğin kopyası olan fakat tamlanan özellik bileğerleri bileğalışveriştirilmiş yeni bir araç örneği oluşturmanıza imkân tanılamar.

Sorun burada dü pare nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine karşın çabucak aşkın nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasavvurını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa eğer ‘nesne == null’ aramaüne T eskiden takkadak aşkın(n tane) dileme ulaşabilmekte(ihtimal) ve bu eşzamanlı vasıl taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Daha yakınlarında bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

TextBox'un boyutu, ihtiva ettiği metne rabıtlı olarak otomatik olarak ayarlanabilir veya yetişek tarafından belirlenebilir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “C# Object Kullanımı Sırları”

Leave a Reply

Gravatar